Fakturaservice som faktureringssätt

För att komma igång med vår fakturatjänst Fakturaservice behöver du signera en kundkännedom samt acceptera Fortus Finans avtal för finansiella tjänster. Klicka på >Fakturaservice i Fortus portalen vänster, välj Finansiering och Likviditet.

Välj faktureringssätt

När du godkänt avtalet för Fortus Finansiella tjänster så har du tillgång till Fortus Fakturaservice som faktureringssätt.  Se menyen i Fortusportalen.

Med Fakturaservice skickar Fortus fakturan åt dig, samt hanterar och bokför inbetalningen automatiskt när din kund betalar.

Det går även att välja olika faktureringssätt på olika kunder. Gå in i Fortusportalem så hittar du inställningen för detta under fliken Fakturaservice > Kundregister >Faktureringsinställningar.

Automatiska påminnelser

Använder du fakturatjänsten Fakturaservice kan du välja om dina skickade fakturor ska få påminnelser automatiskt utskickade eller inte. Med automatiska påminnelser går första påminnelsen ut 7 dagar efter fakturan förfaller. Oavsett om du väljer med eller utan automatiska påminnelser hjälper vi dig att pricka av och bokföra betalningen när din kund betalar fakturan.

Du kan styra om alla dina fakturor ska skickas med eller utan automatiska påminnelser under inställningarna för Fakturaservice. Du hittar inställningarna genom att logga in i Fortus portalen och sedan välja Fakturatjänster > Fakturaservice.