Kopplad betalterminal

Denna supportsida för kopplad betalterminal gäller för er som har en betalterminal via Fortus som skall vara kopplad via ett separat system, så som ett kassasystem, journalsystem eller verkstadssystem.

Komma igång

1. Öppna och starta betalterminal.
    2. Logga in på WiFi – kontakta Fortus på 010 – 222 15 00 om ni behöver 4G eller via e-post info@fortusgroup.se.
    3. Logga in i appen “Fortus Pay” – om Fortus-appen inte startar automatiskt.
    4. Terminal ID – Ange ert terminal ID vid första inloggningen. Hitta detta i välkomstmailet eller på admin.fortusfinance.com > Inställningar > Terminal ID.
    5. Färdigt – Terminalen är nu klar att användas.

Starta transaktion

Initiera betalningen via ert system. Kontakta er systemleverantör om ni behöver hjälp.

Avstämning

OBS! Endast om ni har fribelopp aktiverat. Hitta det längst upp till höger genom att klicka på de tre prickarna > Avstämning.

Retur

Retur hanteras av ert kopplade system. Alternativt kan ni returnera kortbetalningar genom att logga in på https://vivawallet.com.

Felsökning

Vid eventuell felsökning kan Fortus komma att be om information från er terminal. Hitta relevant information genom att klicka längst upp till höger på de tre prickarna > Felsökningsinformation.